HACCP
HACCP – Infektimi i fëmijëve nga vezët në kopshtin e Gramshti
Nga burimet e medias (https://top-channel.tv/video/top-channel-aku-e-konfirmon-femijet-u-helmuan-me-veze/), fëmijët në kopshtin e Gramshit u infektuan përmes vezëve të kontaminuara me Salmonelë. Do të ndalemi shkurtimisht në disa këshilla praktike se si të veprojmë për parandalimin e kësaj problematike:
1. Vezët pas mbërritjes në institucion të ruhen në temperaturë jo më të lartë se 4 gradë celcius veçanërisht gjatë sezonit të nxehtë.
2. Vezët të lahen përpara gatimit me ujë të rrjedhshëm.
3. Të lahen duart, pjatat dhe vendi ku qëndrojnë lëvozhgat e vezës pas përdorimit në mënyrë që të mos kontaminohen ushqimet e tjera që do të përgatiten më pas.
4. Të gjitha ushqimet të gatuara që përmbajnë vezë deri tek veza e thjeshtë në tigan të kenë marrë temperaturën mbi 65-70 gradë celsius për të arritur një ushqim të sigurtë.
Dhe sigurisht trajnim i sigurisë ushqimore dhe praktikave të mira të higjenës për personelin që merret me gatimin për fëmijët.
Grifin ofron ekspertizë të dedikuar për sigurinë ushqimore në institucionet arsimore! Na kontaktoni 0676660444